Ochelari de protectie balistica, cu specific militar.

Acest model de ochelari Wiley X ofera vanatorilor sau pasionatilor de tir sportiv un nivel ridicat de protectie a vederii, performanta optica si versatilitate . Ramele aproape indestructibile din nylon triloid combina intr-un mod aparte designul de ultima ora cu popularul stil semi-cadru , facand posibila utilizarea acestui model atat pentru vanatoare, tir sportiv sau alte activitati zilnice.

Ramele Wiley X pot fi prevazute cu lentile cu prescriere medicala .

Lentilele ochelarilor Wiley X sunt fabricate dintr-unul din cele mai rezistente la impact materiale, si anume policarbonat SELENITE ™. Tehnologia lentilelor Wiley X include deasemenea o combinatie de 8 straturi care le asigură caracteristici precum : rezistentă si duritate , claritate si contrast unice , protectie anti-UV , antireflexivitate,  rezistență la zgârieturi, antiaderenta apei, sãrii si a gheţei.

Ofera protectie 100% impotriva razelor UV-A, UV-B si UV-C (până la 400 de nanometri).

Se livreaza cu un toc de protectie WileyX si laveta din microfibre pentru stergerea lentilelor .

Acest model de ochelari este aprobat in conformitate cu cerintele ANSI Z87.1-2003, CE EN 166 (F) si îndeplineşte deasemenea strictele standarde balistice militare MIL-PRF-31013 . Acest test militar cuprinde toate tipurile de testari cu fragmente de toate dimensiunile, atat la viteza inalta cat si joasa .  ( acest standard impune ca ochelarii să reziste la impactul cu un proiectil de calibrul 0,15 cu o viteză de 702 – 724 km/h ) .