Ochelari de protectie cu specific militar. Lentile cu un design vizionar si de neegalat la protectia periferica .

Ramele acestui tip de ochelari sunt fabricate din nylon triloid , ceea ce face ca acest model sa fie unul super-rezistent , usor si confortabil. Ramele au fost supuse si au trecut de exigentul test american STANAG V50 , acest lucru dand incredere utilizatorilor care poarta acesti ochelari in locuri in care diverse fragmente ii pot rani la ochi .
Ramele Wiley X pot fi prevazute cu un suport pentru lentile cu prescriere medicala ( dioptrii +11/-11).

Piesa de fixare a ochelarilor pe nas este fabricata dintr-un material flexibil si cauciucat – neopren – , acesta ajutand ramele sa-si pastreze pozitia pe care utilizatorul o doreste.

Acest tip de ochelari se livreaza cu un toc de protectie WileyX , cu doua categorii de lentile interschimbabile, clare si fumurii si curea elastica pentru a asigura o fixare sigura in timpul unor eventuale trepidatii.

Lentilele din policarbonat SELETINE™, rezistente la impact si cu strat antizgariere, asigura de asemenea protectie 100% impotriva razelor UV-A, UV-B . Aceste lentile cu un design special, ofera o viziune incredibila si fara distorsiuni,  dar si protectie periferica.  Acest model de ochelari se poate livra si cu lentile antilaser .

Acest model de ochelari este aprobat in conformitate cu cerintele ANSI Z87.1-2003, CE EN 166 (F) si întruneste prevederile noului standard MCEP GL-PD 10-12, care înlocuieşte standardul MIL-PRF-31013 ( conform acestuia, ochelarii trebuie să reziste la impactul cu un proiectil de calibrul 0,15 tras la o viteză de 702 – 724 km/h ).